Apple aizkavē mākslīgā intelekta funkciju ieviešanu Eiropā, vainojot ES tehnoloģiju noteikumus

Apple aizkavēs trīs jaunu mākslīgā intelekta funkciju ieviešanu, jo Eiropas Savienības tehnoloģiju noteikumi paredz, ka tai jānodrošina, lai konkurentu produkti un pakalpojumi varētu darboties kopā ar tās ierīcēm, piektdien paziņoja ASV tehnoloģiju grupa.

Šomēnes Apple uzsvēra savu mākslīgā intelekta iniciatīvu, ieviešot virkni jaunu funkciju un programmatūras uzlabojumu iPhone un citām ierīcēm, lai veicinātu pārdošanas apjomu samazināšanos.

Uzņēmums paziņoja, ka Apple Intelligence, kas izmanto mākslīgo intelektu, lai pēc komandas izveidotu tekstu, attēlus un citu saturu, būs pieejams iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max, kā arī iPad un Mac ar M1 mikroshēmu un jaunākām versijām. IPhone Mirroring operētājsistēmā MacOS Sequoia ļauj skatīties tālruņa ekrānu un mijiedarboties ar to Mac datoros.

Uzņēmums piektdien paziņoja, ka trīs funkcijas – Phone Mirroring, SharePlay ekrāna koplietošanas uzlabojumi un Apple Intelligence – šogad netiks izplatītas ES lietotājiem, jo ES Digitālā tirgus likuma (DMA) regulējuma dēļ nav skaidrības.

Konkrēti, mēs esam nobažījušies, ka DMA noteiktās savietojamības prasības varētu piespiest mūs apdraudēt mūsu produktu integritāti tādā veidā, kas apdraud lietotāju privātumu un datu drošību,” Apple norādīja e-pasta vēstulē.

“Mēs esam apņēmušies sadarboties ar Eiropas Komisiju, cenšoties rast risinājumu, kas ļautu mums nodrošināt šīs funkcijas mūsu ES klientiem, neapdraudot viņu drošību.”

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment